A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Центр позашкільної освіти Кролевецької міської ради

#ЗАВЖДИПОРУЧ

Дата: 05.01.2024 15:57
Кількість переглядів: 22

Психолог Центру позашкільної освіти провела заняття з педагогами в рамках проекту ЗАВЖДИ ПОРУЧ на тему:

"Використання методів арт-терапії для подолання стресових ситуацій".

Найбільш давньою та природною формою корекції емоційного стану є АРТ-ТЕРАПІЯ. Творчість людини, реалізована у процесі арт-терапії, дає можливість висловити та відтворити внутрішні почуття, переживання, сумніви, конфлікти та сподівання у символічній формі, переживши ще раз важливі події, адже спонтанна образотворча діяльність здатна виражати неусвідомлений зміст психічного життя.

В арт-терапевтичній роботі може брати участь практично кожна людина, незалежно від свого віку. Це не вимагає наявності у неї здібностей до творчості. Арт-терапія допомагає встановлювати відносини між людьми. В арт-терапії є різні напрямки роботи, які можуть допомогти людині у важких моментах її життя, в тому числі і при стресових станах.

Мистецтво - невидимий місток, що поєднує два протилежні світи: світ фантазії та реальності. Часто таємні бажання, підсвідомі почуття та емоції легше викласти у творчості, ніж виразити у словесній формі. Тому останнім часом великої популярності набуває метод лікування за допомогою художньої творчості, або арт-терапія.

Арт-терапія — це вид психологічної корекції та психотерапії, заснований на мистецтві та творчості. Арт-терапія допоможе зняти психічну напругу і стрес, подолати тривожність і страхи, агресію та імпульсивність, а також гармонізувати внутрішній стан людини в різних вікових періодах.

Дослідники виявили, що пишучи, малюючи чи ліплячи із пластиліну, людина повністю розслабляється, частота її пульсу суттєво знижується і це дозволяє їй, бодай на короткий час опинитися у стані гармонії. Гармонії з собою.

За допомогою пластилінової терапії можна зняти емоційну напругу, прибрати негативну емоцію або безпричинний страх, що докучає.

Також педагоги навчилися заспокійливій техніці заземлення, досліджуючи 5 органів відчуттів.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень